maanantai 27. joulukuuta 2010

Koittanut on jouluaatto ilta...

Aatto kului talossa ruokaa valmistellen, joululauluja kuunnellen ja takkatulta sytytellen. Ulkona paukkui pakkanen,mutta sisällä oli lämmintä ja kotoisaa. Illan hämärtyessä oli aika laittaa kaikki herkulliset jouluruuat tarjolle ja ryhtyä herkuttelemaan.

Keittiöön oli ruokailun ajaksi laitettu tarjoilupöytä ja perhe nautti ruuastaan olohuoneen puolella. Tarjolla oli jos jonkinlaista joulu herkkua.
Ja tottakai  jälkiruokaakin oli varattu paljon ja erilaista, tästä määrästä riittää tarjota myös joulupäivän mahdollisille vieraille. Kun mahat oli syöty täyteen ja kahvit juotu oli aika käydä kuusen alla odottavien lahjapakettien kimppuun. Ja tätä olivatkin lapset odottaneet koko päivän.Kun lahjat oli avattu ja uusia leluja ihmetelty, alkoi päivän touhut ja jännitys vaatia veronsa ja uni painaa lasten silmiä. Niimpä Amanda vei lapset yläkertaan nukkumaan ja luki vielä Cesilialle pienen iltasadun, sitten suukot poskelle ja valot pois. Aikuiset jatkoivat alakerrassa illanviettoaan vielä tovin ennenkuin itsekkin hiipivät nukkumaan.


Näin vietettiin joulua tänävuonna, nyt kohti uutta vuotta ja uusia kujeita :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti